blog.JNL

Dus jij wilt een iPhone app maken? (Part I)

by Jannis on Dec.07, 2009, under iPhone development

This article is part of a school assignment and therefore written in Dutch.

Het maken en publiceren van een iPhone applicatie is makkelijker dan het lijkt. Dit artikel gaat in het kort langs de stappen die je volgt bij het maken en publiceren van je applicatie.

Het beginnen

De eerste stap bij het maken van een iPhone applicatie is het downloaden van de iPhone SDK. Hiermee heb je toegang tot de frameworks die je nodig hebt om je applicatie te maken. Om de SDK te kunnen downloaden is een registratie noodzakelijk, deze is overigens geheel gratis.

Kennis van Objective-C of andere programmeertalen is handig voordat je aan de slag gaat, maar ook zonder kennis kun je ver komen. Apple biedt zelf een aantal ‘Getting Started’ videos aan, en ook op het internet zijn veel tutorials te vinden voor de startende (maar ook de gevorderde) iPhone ontwikkelaar. Een voorbeeld van een dergelijke site is de weblog iCodeBlog.

Het bedenken

Het kan zijn dat je bij voorbaat al een goed idee voor een applicatie hebt. Als je een idee hebt is het altijd handig eens door de App Store te bladeren om te kijken naar eventueel vergelijkbare apps. Het zou immers een verspilling van tijd zijn als je na het ontwikkelen van je applicatie erachter komt dat iemand anders je voor is geweest.

Als je nog geen idee hebt wat je wilt maken kan de App Store ook een hulpmiddel zijn, maar dan om juist ideeën op te doen. Bekijk eens wat applicaties en bedenk hoe jij daar een waardevolle toevoeging aan zou kunnen doen.

Het ontwerpen

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden wanneer je jouw iPhone applicatie gaat ontwerpen is: Keep it simple. Een belangrijk kenmerk van succesvolle iPhone applicaties is het gebrek aan functionaliteit. Kies een doel voor je applicatie, en beperk je applicatie tot dat specifieke doel.

Voor het ontwerpen van de interface voor je applicatie kun je de Interface Builder gebruiken. Hiermee kun je door middel van drag & drop redelijk snel een interface in elkaar zetten, en in de iPhone Simulator uit proberen voordat je gaat programmeren.

Continue reading


6 Comments for this entry

Leave a Reply

Spam protection by WP Captcha-Free

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Blogroll

A few highly recommended websites...

    Archives

    All entries, chronologically...